Unelmien liikuntapäivä liikutti myös yhdistyksiämme

27.5.2021

Suomen Olympiakomitean koordinoima Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Se on osa kansainvälistä WHO:n Move for Health -päivää. Liikkuminen rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle.

Liedossa kivuttiin ylös kunnan kuntoportaat, jotka nousevat korkealle Keisvuorelle. Kunnan tiedon mukaan portaissa on 138 askelmaa. Portaissa on kaksi tasannetta, eikä askelnousu ole sama jokaisella porrasosuudella, joten niitä on hyvä askeltaa.

- Korona on ”lakaissut” osallistujia, mutta 12 vetreää kuntoilijaa lähti innokkaana mukaan. Vaikka tuuli hieman tuiversi ja sade viilensi tunteita, oli kaikilla iloinen mieli. Kova puheensorina säesti kulkijoiden askellusta, mikä kertoi siitä, että paljon oli asioita jäänyt mieleen, kun niin harvoin on tavattu, puheenjohtaja Soili Leppänen kertoi.

- Kun saavuimme kuntoportaiden juurelle, kuului huudahdus ”voi ihmettä päästäänkö ylös”! Pieni huilaushetki tasanteilla auttoi jaksamaan, ja huipulle päästiin, Soili kehui.

Ylhäällä nautitun virvokkeen jälkeen alastulo olikin jo mieluisaa, joten kävelyä jatkettiin vielä pitkän reitin tasamaastoa, jotta polvet ja muu kroppa tasoittuivat.

Teksti Sirpa Vanhala