Ylimääräiset indeksitarkistukset eläkkeensaajille ovat nyt välttämättömiä

22.3.2022

Eläkkeensaajien Keskusliitto vaatii, että eläkkeensaajien tukemiseksi on kansaneläkeindeksiin toteutettava ylimääräinen korotus tehtävä mahdollisimman pian. Lisäksi työeläkkeiden indeksitarkistus on tehtävä vuodenvaihteen lisäksi myös heinäkuussa.

Hallitus ilmoitti 18.3. linjauksistaan koskien määräaikaisia täsmätoimia, joilla vastataan energian hintojen nousuun. Välittömät toimet kohdennettiin palkansaajille työmatkavähennyksen parantamiseen sekä maatalouteen vapauttamalla tuotantorakennuksia kiinteistöverosta määräajaksi. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lisätoimia on tulossa ainakin maataloudelle ja kuljetuspuolelle.

  • Eläkejärjestöt ovat yhdessä ja erikseen ilmoittaneet pitävänsä päätöstä epäoikeudenmukaisena maamme eläkkeensaajille ja vaatineet hallitukselta myös heille suunnattuja täsmätoimia. Otammekin nyt ilolla vastaan sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen tekemän esityksen ylimääräisestä kansaneläkeindeksin korotuksesta, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko.    LUE KOKO ARTIKKELI